Geteste producten Make-up Ogen

Getest Givenchy Mister Lash Booster

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Dorine is uiterst tevreden!

givenchy lash boosterGivenchy Mister Lash Booster

Een volle, mooie oogopslag is mijn droom. En daarom ben ik al geruime tijd op zoek naar een product dat mijn dunne, fijne wimpers (liefst zonder opdoen van mascara) langdurig voller en langer zal kunnen maken. Ontwikkelingen op mascaragebied volgen elkaar snel op. Ze variëren van vernieuwende wimpermake-up formules en technologische wimperborsteltjes tot groeistimulerende wimperconditioners en semi-permanente mascara’s.  In februari 2010 testte ik voor BeautyJournaal de ‘Night Conditioning Lash Enhancer’ van Stimulash Fusion (met helaas voor mij persoonlijk een teleurstellend resultaat). Nu is mijn hoop gevestigd op ‘Mister Lash Booster’ van Givenchy Parfums.

Najaar 2010 heeft Givenchy ‘Mister Lash Booster’ op de markt gebracht. Een 24-uurs serum dat belooft je wimpers voller, dikker, glanzender en sterker te maken. Bovendien zouden minder wimpers uitvallen en is je mascara makkelijker aan te brengen en blijft het langer zitten. Een uniek applicatieborsteltje maakt het volgens Givenchy mogelijk om je (wimper)haarworteltjes zachtjes te masseren waardoor de microcirculatie (‘doorbloeding’) en de opname van het serum geoptimaliseerd zouden worden. Klinische tests en zelfevaluatie van 32 vrouwen na 8 weken 2x daags gebruik, lijken de claims gedeeltelijk te ondersteunen1.Het serum is getest onder oogheelkundig toezicht, mag onbeperkt gebruikt worden, is geschikt voor gevoelige ogen en contactlensdragers, en is zowel effectief voor wimpers als wenkbrauwen, aldus Givenchy.

Actieve ingrediënten:

 • extract van Artemia Salina (‘pekelkreeftjes’)2 met activerende, herstructurerende en revitaliserende eigenschappen voor sterkere en meer (tegen uitvallen) resistente wimpers.
 • co-polymeren met omhullende en fixerende eigenschappen voor vollere, perfect gekrulde wimpers en optimale effectiviteit en houdbaarheid van je mascara.- vinyl-polymeren met glansversterkende eigenschappen voor stralende wimpers.
 • soja-proteïnen die het vezeloppervlak van je wimpers regelmatiger (‘gladder’) maken en (als het serum nog niet opgedroogd is) het aanbrengen van je mascara vereenvoudigen. Gebruiksaanwijzing:

Breng het serum (minimaal) twee maanden lang, tweemaal daags aan. De bijsluiter beschrijft uitvoerig (incl. illustraties) hoe je het serum dient aan te brengen. Een Nederlandse gebruiksaanwijzing en productbeschrijving ontbreken (ook online).

De verpakking:

De Mister Lash Booster heeft een mooie, chique uitstraling: Zowel de kartonnen verpakking als de mascarapen zijn effen, zwart glanzend en hebben een elegante, zilverkleurige belettering. Het serum is een lichte, niet-kleverige en geurloze gel die je aanbrengt met een schuin “massageborsteltje”. Dit applicatieborsteltje is bedekt met een 40-tal, kleine, zwart rubberen “spikes” (‘stekeltjes’) met in het midden een kleine (~ 1 mm) opening voor het serum. Na het verwijderen van de dop, draai je de onderkant van de mascarapen rond totdat er een klein druppeltje serum vrijkomt. Plaats het massageborsteltje vervolgens direct op je wimperaanzet. Masseer je wimperaanzet door het massageborsteltje zachtjes over je wimperwortels (horizontaal heen en weer) te bewegen. Strijk daarna het massageborsteltje meerdere malen (van aanzet tot uiteinde) door je wimperharen (zoals bij een gewone mascara). Herhaal bovenstaande voor je onderwimperrand en onderwimpers.

Mijn wimpers mooi omhoog laten krullen of mijn fijne buitenhaartjes naar buiten laten krullen (voor een echt ‘eye-opening effect’) lukt me met dit weinig precieze massageborsteltje dan ook niet goed.

Dorine concludeert:

De uitgebreide massage instructies zijn met het applicatieborsteltje goed en gemakkelijk op te volgen maar van een echte massage komt het bij mij nie. Ik stop na 1-2x horizontaal heen en weer bewegen (per keer, per oog) omdat ik bij meer strijkbewegingen bang ben mijn tere wimperrand en oogomtrek te veel te irriteren of zelfs te beschadigen met de weinig flexibele ‘spikes’. Daarnaast is het applicatieborsteltje te grof om mijn wimperharen goed van aanzet tot uiteinde te bestrijken, te separeren en optimaal van serum te voorzien. De spikes zijn te kort en stug om elk haartje apart te omhullen en ze echt dóór mijn wimpers heen te halen. Mijn wimpers mooi omhoog laten krullen of mijn fijne buitenhaartjes naar buiten laten krullen (voor een echt ‘eye-opening effect’) lukt me met dit weinig precieze massageborsteltje dan ook niet goed. Een traditioneel (fijn-harig) wimperborsteltje vind ik gemakkelijker, beter en prettiger in gebruik.

Concluderend is de Mister Lash Booster niet ‘Mister right’ voor mij. Een volle, mooie oogopslag met meer, lange en/of extra gekrulde wimpers blijft tot mijn spijt uit.

Na 2 maanden 2x daags gebruik zien mijn wimpers er verzorgd uit en lijken ze in een goede conditie (maar of ik ook kan spreken van ‘beduidend beter’, betwijfel ik). Een bijzonder kruleffect, stralende glans of extra ‘intense blik’ neem ik niet waar. Wimperuitval is in deze testperiode beperkt tot 4 haartjes (maar ik weet niet of dit relatief veel is en of het minder is dan voorheen. Ik heb het eerlijk gezegd nooit zo precies bijgehouden). Negatieve effecten zoals oogirritatie of plakkerige wimpers blijven uit. Als primer is de Mister Lash Booster nauwelijks effectief: applicatie van mijn eigen mascara is noch makkelijker noch moeilijker. Mijn mascara blijft niet waarneembaar langer of beter zitten en het serum intensiveert de werking of het resultaat van mijn eigen mascara niet zichtbaar (met uitzondering van een zeer lichte volumetoename als gevolg van het extra, opbouwende laagje). Overdag bijwerken met een wattenstaafje om strepen en uitlopen te voorkomen blijft nodig. Het gemak om mijn mascara ’s avonds te verwijderen blijft met het serum ongewijzigd. Teleurstellend vind ik vooral dat na 8 weken intensief gebruik mijn wimpers niet zichtbaar in volume, dikte, lengte of dichtheid zijn toegenomen.

Concluderend is de Mister Lash Booster niet ‘Mister right’ voor mij. Een volle, mooie oogopslag met meer, lange en/of extra gekrulde wimpers blijft tot mijn spijt uit.Givenchy Mister Lash Booster (€ 28.00, 0.05 oz/ 1,6 ml) is verkrijgbaar bij erkende Givenchy make-up verkooppunten.

Klinische testresultaten bij 32 vrouwen na 8 weken 2x daags gebruik:

 • regelmatig wimperoppervlak: +163%
 • glanzend wimperoppervlak: +161%
 • wimpervolume: +96%
 • algemene conditie van de wimpers: +88%
 • soepelheid van de wimpers: +50%

Zelfbeoordeling door 32 vrouwen na 8 weken 2x daags gebruik:

 • 88% is tevreden met de effectiviteit van Mister Lash Booster
 • wimpers zijn gevoed: 91%
 • wimpers zijn sterker/ meer resistent: 84%
 • wimpers zijn zichtbaar voller: 69%
 • wimpers vallen minder uit dan voorheen: 97%

2Als ik de “extra-ordinairy, amazing marine” formule uitpluis op internet, blijkt het een extract van pekelkreeftjes te zijn; primitieve schaaldieren die in de aquacultuur zeer vaak gebruikt worden als levend voer voor vislarven. Naast Givenchy, gebruiken (onder andere) ook de cosmeticamerken La Mer, Natura Biss en Neutrogena het Artemia Saliena extract vanwege een geclaimde ontstekingsremmende werking en bescherming tegen UV stralen en vrije radicalen.

 

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

10 reacties

 • @ Bien @ Babs, dan ga ik binnenkort snel de Bourjois volumizer mascara eens uitproberen. Hopelijk bevalt hij me net zo goed als jullie. Bedankt voor de tip!

 • @Bien, volgens mij heb ik dezelfde van Bourjois, was een actie dat je hem tegen verzendkosten kon bestellen, als ik het mij goed herinner, voor 3,95 euro. Ik vind het ook een prima mascara!

 • @dorine @Mary dames ik heb vergelijkbare problemen met de wimpers.. Geen volle, niet gekrulde wimpers. Persoonlijk geloof ik niet echt in dit soort middelen, maar lees met veel plezier steeds weer je reviews dorine! Ik los mijn wimperprobleem op met fijne mascara! Ik heb wat dat betreft nog wel een leuk advies: ben een maand geleden de bourjois volumizer tegen gekomen… Ik ben erg tevreden met het resultaat! De wimpers zijn/ lijken wel drie Keer zo lang! Echt een aanrader!

 • Ook al veeg ik de borstel voor het opdoen een klein beetje af aan een tissue, dan nog kan ik de mascara niet mooi verdelen en gebruik ik een oriflame mascara(mooi dun borsteltje) om alles mooier te verdelen. anders krijg ik van die vliegenpootjes. ik weet dat sommige vrouwen dat wel mooi vinden. misschien kwestie van smaak. l’oreal mascara verlengt wel mooi maar ik zou ihv weer de “dubbele zwart/witte met primer aanschaffen van l’oreal.

 • @Monique, dank je. Goede mascara heeft inderdaad tot nu toe het mooiste en meeste effect op mijn wimpers, en is inderdaad een stuk goedkoper. Misschien moet ik mijn aandacht maar eens verplaatsen 😉

 • @dorine, jij hebt toch best mooie wimpers? als ik de foto’s bekijk zie ik behoorlijk wat wimper langs de oogranden. volgens mij kun je met mascara inderdaad het beste uit de voeten – scheelt veel tijd en ook veel geld en moeite:-)

 • Hoi Babs en Mary,

  Jammer hè, dat ik geen opzienbarend resultaat heb kunnen waarnemen. Kennelijk werken wimperverlengende mascaraconditioners niet zo goed bij mij. Op mijn eerdere StimulashFusion review heb ik overigens een paar hele spectaculaire reacties van lezeressen gelezen die echt zichtbaar langere wimpers van dit product krijgen.

 • Hallo Dorine,
  net als Babs al zegt: super dat je die “voor”en “na”foto’s erbij doet. Scheelt volgens mij weer veel lezeressen een illusie. Wie gaat trouwens de nieuwe 4D mascara van l’Oreal testen? ik heb hem al en ben niet superenthousiast.

 • Wat een onhandig borsteltje, zou ook niks voor mij zijn. @ Dorine, goed dat je er weer voor en na foto’s bij hebt gedaan, toont weer aan dat dit product niets doet voor je wimpers. Jammer. Ik houd het voorlopig bij een mascara, die heeft meer effect.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.