Beste Mardge, ik heb in mijn gezicht een aantal putjes zitten die zijn ontstaan door acne. Ik duwde de puisten namelijk altijd uit. Kan dit behandeld worden en zo ja, hoe? Mardge antwoordt: Putjes in je huid die overgebleven zijn van vroegere acne kun je op verschillende manieren aanpakken. Een van de meest aangewezen methodes […]

01:18 - 00:47
luistertijd 01:18 - leestijd 00:47

Beste Mardge, ik heb in mijn gezicht een aantal putjes zitten die zijn ontstaan door acne. Ik duwde de puisten namelijk altijd uit. Kan dit behandeld worden en zo ja, hoe?

Mardge antwoordt:

Putjes in je huid die overgebleven zijn van vroegere acne kun je op verschillende manieren aanpakken. Een van de meest aangewezen methodes is : peelings. Deze heb je in allerlei soorten en gradaties, dus voor advies over een professionele peeling kun je het beste naar een goed opgeleide schoonheidsspecialist of huidtherapeut gaan.

Ik werk zelf ook bij acnelittekens vaak met de methode BioSkinJetting® die niet alleen erg goede resultaten geeft op rimpels maar vooral ook bij alle littekens die dieper dan het huidoppervlak liggen. Bekijk hieronder nog eens de film die wij afgelopen jaar met make-upartist Lydia le Loux maakte. Bij haar stond rimpelvorming centraal, maar het principe is hetzelfde: je hoogt de huid van binnenuit weer op door stimulatie van collageen – de huid vult dus weer op.

[media id=51 width=290 height=190]

Heb jij een vraag aan huidexpert Mardge Pascaud? Stuur hem via het contactformulier.

Lees hieronder meer Q & A’s met Mardge.

Meer over laserbehandelingen bij acne littekens vind je ook hier.

Lees ook