Geteste producten Gezicht Oogverzorging Voor hem

Getest Eyliplex-2 oogcreme van GoodSkin Labs

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Een peptidencreme voor onder je ogen!

eyliplex 2Ik ben dol op oogverzorgende producten. Ik vind dat ik nogal last van wallen heb, en donkere kringen. Ik weet dat ik eigenlijk naar de plastisch chirurg moet, maar tot nu toe heeft nog geen zorgverzekeraar de ingreep willen vergoeden, terwijl mijn plastisch chirurg het echt noodzakelijk vind.

Dus ik houd nog even moed, en test producten! De claims van Eyliplex-2 van GoodSkin Labs zijn indrukwekkend. Op de website van Douglas, het enige verkooppunt in Nederland lees ik dat het product maar liefst 124 werkzame stoffen bevat. Op de leuke potjes zelf, kan ik deze niet terugvinden, maar goed. Het product bestaat uit een dag-gel en een nachtcrème, en ik lees dat de twee formules elkaar perfect aanvullen en zorgen voor klinisch bewezen lifting en versteviging van de huid rond het oog. Je leest er momenteel ook alles over in het minimagazine op BeautyJournaal! Daar kun je je ook aanmelden om het product te winnen.

Eyliplex-2 belooft onmiddellijk een jongere blik. De dag-gel strijkt de fijne lijntjes glad en de nachtbalsem werkt op de langere termijn en zou vooral donkere kringen aanpakken.

GoodSkin Labs wordt ondersteund door de Amerikaanse dermatoloog dr. Paul Jarrod Frank. Na even gezocht te hebben heeft hij zijn  praktijk in New York en de site ziet er indrukwekkend  uit. Alle producten van GoodSkin Labs behoren tot de cosmeceutische categorie –een combinatie van cosmetisch en farmaceutisch. De wetenschappers meten met de hoogste standaarden en zijn pas tevreden als ze zeker zijn dat een product 100% werkt; zo presenteert het bedrijf zijn producten.

De dag-gel moet je drie minuten laten inwerken. De nachtcrème moet je tussen je vingers verwarmen en zachtjes drukkend rond de oogcontouren aanbrengen. Volgens GoodSkin Labs vond 64% van de proefpersonen dat de oogopslag er direct jonger uitzag. Na 4 weken was er een vermindering donkere kringen rond de ogen waar te nemen en na 8 weken verbetering in de lifting van de huid. Helaas vind ik de gebruikte foto’s daarbij niet zo overtuigend.

Van alle ingrediënten heb ik er twee kunnen achterhalen: peptiden. Haloxyl ®, ook bekend als Palmitoyl tetrapeptide-7, staat bekend als een verminderaar van wallen en donkere kringen onder de ogen. Deze peptide zou de circulatie in het ooggebied kunnen stimuleren. Haloxyl komt uit de fabriek van beroemde grondstofproducent Sederma, en deze beweert dat het zeer hoog werkzaam is.

De tweede stof wordt Suberlift genoemd en is een botox-achtig peptide met een liftende en egaliserende werking. Verder bevatten de producten anti-oxidanten en mineralen, waaronder vit. E , zink, extract van groene thee en cafeïne.

De verpakking is handig en vrolijk. Het zonnetje geeft het dagproduct aan, het maantje staat voor het nachtproduct. Wel jammer dat je je vingers erin moet dopen. Ik zou er liever vanwege de hygiëne een spateltje bij gehad hebben. En ja, het is handig om een dag- en nachtversie te hebben. De nachtversie is vetter, dus niet geschikt voor make-up, zo heb ik al uitgetest.

De groene gel voor overdag is vrijwel geurloos, smeert makkelijk uit, verkoelt enigszins en plakt niet, ook niet aan je vingers. Mijn huid voelt na het opsmeren lekker glad aan. Het aanbrengen van make-up daarna gaat prima. De nachtbalsem is romig, ruikt enigszins medicinaal en doet mij daardoor een beetje aan Purol denken. Hij brengt lekker op en voelt niet vet aan.

‘Mijn kringen zijn zeker iets minder donker geworden, en na vier weken zag ik zelfs mijn wallen iets minder worden.’

Babs concludeert:

Ik heb het product 4 weken trouw gebruikt en voor mijn gevoel zijn niet alleen mijn donkere kringen iets minder zichtbaar geworden, maar ook mijn wallen! Ik weet dit omdat ik de vochtophopingen toch weer duidelijker zal terugkomen toen het potje leeg was. Het liftende effect is absoluut voelbaar: je voelt dat de huid zich aanspant, zonder dat het overigens trekkerig wordt. Maar gek genoeg zie ik dat liftende effect niet als ik in de spiegel kijk. Mijn huid voelt wel gladder aan. Het maakte me nieuwsgierig, en daarom smeerde ik het ook eens op mijn bovenlippen. Ook daar voelde ik meteen een werking: een beetje branderig, alsof je een koortslip krijgt.

Al met al ben ik aangenaam verrast over de werking van dit product. Voor € 39,50 heb je een fijne oogcrème met zichtbare werking, en hij is nog zuinig in gebruik in. Ik zou me maar snel opgeven voor de winactie op BeautyJournaal, als ik jou was:-)

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

14 reacties

 • Ik heb al verschillende dingen gelezen over dit product en over de andere producten van dezelfde fabrikant. In het nieuwe magazine van Douglas staat ook weer een advertentie met beschrijving.
  Mijn vraag is of deze creme ook geschikt is voor de iets ‘jongere’ huid (25 jaar), om donkere kringen minder te maken en om rimpels te vervagen en tegen te gaan.

 • @ria, hierbij nog het antwoord van de fabrikant op jouw vraag:
  “Eyliplex-2 werd niet specifiek getest door mensen die contact lenzen droegen maar wel dermatologisch en oftalmologisch getest.”

 • Hallo allemaal, een beetje late reactie op de vragen, maar ik denk dat als je licht-overhangende oogleden hebt het zeker ook werkt. Ik heb het ook rondom mijn lippen gebruikt en dat werkt daar ook prima, ik weet niet of een creme “weet” waar hij precies moet werken, hetzelfde principe als hoofdpijnpoeders en pijnstillers voor een bepaald gebied van je lichaam. Maar ik denk dat oogproducten qua allergie nog nog beter getest zijn voor je ogen. Hopelijk net als mascara’s, want even terugkomend op de allergie, een mascara kan natuurlijk ook een reactie geven. Ik had een wimperverlenger getest en die heb ik heel dicht tegen de wimperlijn aangebracht. en er geen last van gehad. Ik geloof dat je dan beter voor de speciale hypo-allergene producten moet gaan. Maar dat zal per persoon verschillen. (als ik een oogcreme test, smeer ik soms een dotje in mijn oog om te kijken of ik er last van krijg 🙂
  ik vind de verpakking zelf wel erg vrolijk, en is weer eens wat anders dan een luxe omhulsel. Vaak stuit je op een prachtige grote pot, met een kleine inhoud.. En Kiel’ s staat erom bekend dat de verpakkingen er sober uitzien, maar ik vind dat juist wel interessant eigenlijk.

 • Beste Ria, we zullen je vraag voorleggen aan de producent, maar dat is natuurlijk geen garantie voor probleemvrij gebruik in jouw geval. Je zult eerst moeten achterhalen of cosmeticagebruik er debet aan is en zoja, welke stoffen. Heb je al eens geprobeerd om een tijdje zonder oogcreme te doen, of uberhaupt rond dat gebied geen enkele creme te smeren?

 • Heb geruime tijd last van dikke, rode oogleden. De ene dag is het erger dan de andere dag.
  Soms ook is de binnenkant van het onderste ooglid rood. Volgens de arts is het moeilijk uit te vinden wat hier de oorzaak van kan zijn. Het kan b.v. te maken hebben met de ingredienten, die in een crème zit. Ik draag contactlenzen.
  Is het u bekend od de Eyliplex-2 getest is voor contactlenzendragers? Met vriendelijke groet
  Ria Gods

 • @eleni, morgen worden er weer nieuwe producten aan de pers gepresenteerd, we zijn benieuwd wat wordt.

 • Ik gebruik dit product nu al enkele weken en JAWEL het werkt zeer zeker. Zowel wallen en kringen zijn zichtbaar verminderd. Heb het ook rondom de lippen gebruiht en ook hiet zijn de lijntje zichtbaar minder diep.
  Een echte aanrader dus!

 • @Monique, ook ‘lelijke’ verpakkingen moeten ontworpen worden. Een minder heftig kleurtje zou de verpakking al iets aantrekkelijker maken.

 • maar oei wat ziet het er onaantrekkelijk uit qua verpakking.
  Dit verdient niet echt de schoonheidsprijs…

 • Klinkt goed! Babs, denk je dat het product ook goed zou werken tegen licht-overhangende oogleden?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.